Csipes Tamara óriási sikere után a könnyek se maradtak el + VIDEÓ

Csipes győzelme papírforma volt, arra azonban kevesen számítottak, hogy Kozák Danuta csak a hatodik helyen ér majd célba, ezzel pedig a hatszoros olimpiai bajnoknak veszélybe került a párizsi szereplése. A futam után sem Csipes Tamara, sem a csupán hatodikként végzett Kozák Danuta nem nyilatkozott, az érintettek viselkedése, különösen Csipes Ferencé így is érzelmes és árulkodó – olvasható az Origo összeállításában.

Csipes Tamara rajt-cél győzelmet aratott, mögötte Gazsó Dorka és Fojt Sára lett a másik két dobogós, Kozák Danuta viszont csupán hatodikként ért célba a szegedi Maty-éren zajló kajak-kenu válogató legnagyobb érdeklődéssel várt versenyszámában.

A célba érés után Csipes Tamara, Gazsó Dorka, Fojt Sára, valamint a negyedikként célba ért Pupp Noémi egymás között, még a vízen megbeszélték a történteket.

A Magyar Nemzet azt írja, hogy az eredményhirdetés után a győztes Csipes Tamara nem nyilatkozhatott, ahogy Kozák Danuta sem, ugyanis a hatszoros olimpiai bajnok Facebook-posztja, Csipes Ferenc megvádolása után a Magyar Kajak–Kenu Szövetség nyilatkozatstopot rendelt el a női kajakos szakágban.

Az érintettek testbeszéde és viselkedése így is árulkodó volt. Az említett négy kajakos – Csipes, Gazsó, Fojt és Pupp – érthetően boldog volt, Kozák Danuta pedig csalódottan eltűnt a kulisszák mögött, amint tehette.

A legfeltűnőbb mégis Csipes Ferenc viselkedése volt, aki narancslével oldotta a feszültséget. A Budapesti Honvéd edzője többnyire kínosan kerüli a szereplést, ezúttal azonban kivételesen ő is felállt dobogóra a tanítványai mellé.

A bántalmazási ügy hátterében zajló, Kozák Danuta kontra Csipes Ferenc affér szakmai értelemben lezárult, mégpedig az edző látványos sikerével. A válogató azonban még nem ért véget, pénteken rendezik a női kajak kettesek versenyét ötszáz méteren. Aligha lehet kérdéses, hogy az egyesek viadala után együtt marad Gazsó Dorka és Csipes Tamara párosa.

Objektum doboz

Elolvasom a cikket