Duzzog a korrupt Kijev

Mélypontra süllyedtek az amerikai és a kijevi kormány közötti kapcsolatok az Oroszországgal zajló konfliktus 2022-es eszkalálódása óta – írja az NBC cikke alapján az Oroszhírek. Mint a cikkben olvasható, ennek részbeni oka a Kijevben burjánzó mérhetetlen korrupció, egészen pontosan az az elleni „tehetetlenség”. Az ukrán tisztviselők különösen ingerültek az amerikai nagykövettel, Bridget Brinkkel szemben, aki a kérdést folyamatosan a felszínen tartja – írja az amerikai lap.

Az amerikai hadsereg főfelügyelője a múlt hónapban egy jelentésben figyelmeztette a törvényhozókat, hogy a konfliktus Oroszországgal új lehetőségeket teremt a kenőpénzek és más korrupciós ügyek számára Ukrajnában. A jelentés több, a védelmi forrásokkal való visszaéléssel kapcsolatos botrányt is feljegyzett, és azt írta, „…továbbra is létezik a korrupció végletes formája Kijevben, ahol Európa egyik legkevésbé elszámoltatható kormánya van.”

A két kabinet összeütközésbe került Biden azon döntése miatt is, hogy nem vesz részt egy Kijev által szervezett svájci békecsúcson.

Elolvasom a cikket