Gál Kinga: Az emberi jogok az ideológiai küzdelmek csapdájában

BK
2024. június 7. péntek. 18:37

„Az utóbbi évtizedben az emberei jogok, mint olyan, az ideológiai küzdelmek csapdájába estek. A liberálisok és a zöldek mindig akkor használják fegyverként az emberi jogokat, amikor azzal az ideológia küzdelmeknek kell megágyazni. És ha nekik úgy kedvez, akkor ezeket akár sárba is tiporják, az nem számít. Ugyanígy van a demokrácia felfogással is. Az a demokrácia, ahol ők nyernek. Ha véletlenül nem ők nyernek, hanem jobboldali kormány, akkor az már nem demokratikus, hanem autokratikus, s ott a demokrácia sárba tiprása zajlik. Ha megnézzük, hogy az Európai Parlament milyen dokumentumokat fogadott el az utóbbi években, azt látjuk, hogy az egyes jelentéseket akkor fogadják el, ha azok tetszenek a balliberális oldalnak” – mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti képviselője, aki 2004 óta ül az EP-ben, s megválasztása esetén az ötödik ciklusát kezdi meg.

A Fidesz alelnöke az EP-választás kampányának finisében arról is beszélt, hogy 2004 után sokáig nemzetközi kisebbségi jogászként a határon túli magyarok érdekében tevékenykedett az unió parlamentjében, de az utóbbi két ciklusban, miután a Fidesz kormányra került, már folyamatos harcot kellett vívnia neki személy szerint is a jogállamisági kérdések, a migráció, a gender ideológia, s 2022 óta az orosz-ukrán háború miatt, pusztán azért mert a magyar kormány nem mindenben osztotta a többségi álláspontot. Hozzátette, az elkövetkező tíz év is a nemzetállamok és a föderális centrum közötti hatásköri viták és harcok jegyében fog eltelni.

Arra a kérdésre, hogy Brüsszelben miért foglalkoznak olyan sokat a magyaroknak a szuverenitás kapcsán kifejtett álláspontjával, Gál Kinga azt felelte, „azért, mert nem tudják lenyelni, hogy egy jobboldali kormány lehet sikeres Európában, nem tudják lenyelni azt sem, hogy nekünk több kérdésben is nem Brüsszelé, hanem a magyar emberek érdekei az elsők. Nem képesek elfogadni azt sem továbbá, hogy mi magunk akarjuk eldönteni, kivel szeretnénk együtt élni, hogy meg akarjuk védeni nemcsak a saját, de Európa határait is, s nem akarjuk beengedni továbbra sem a gender propagandát.

Az EP-képviselő utalt arra, hogy Ursula van der Leyen, az Európai Bizottság elnöke legutóbb már nyíltan beismerte azt is – amit korábban folyamatosan tagadtak – , hogy a gyermekvédelmi törvény és a genderkérdésben kifejtett álláspontunk miatt nem fogjuk megkapni azokat z európai uniós támogatásokat, amelyek Magyarországnak járnak. És kitartunk amellett is, hogy a békét az orosz-ukrán háborúban nem a fegyverszállítás hozhatja el, hanem a tűzszünet, még ha ez nem is illik bele a nemzetközi fősodorba – tette hozzá.

Gál Kinga hangsúlyozta, turbulens időszak jön az Európai Unióban, a soros európai uniós elnökségünk kapcsán fontos lesz az értékeink melletti kiállás, a külső határok védelme, mivel a migrációs paktumot már ráerőltették egész Európára. Továbbra is ki kell tartanunk amellett, hogy nem a bevándorlással, hanem a családpolitikával kell megoldani az Európa szerte fellépő demográfiai válságot.

Elolvasom a cikket