Így azonosítható a májbetegség a köldökünk alapján

A The Conversation szerint a köldökkel kapcsolatos, egyik leggyakoribb állapot a sérv. Ez akkor fordul elő, amikor a hasüreg különböző részei túlnyúlnak a határain. A sérvre a köldök területén található, kis hússzínű dudor alapján lehet gyanakodni. A „hiba” kijavításához műtétre lehet szükség.

Megjegyezzük, hogy a különböző színű, kemény csomók rákos áttétekre utalhatnak. Ezt a felfedezést még Mary Joseph Dempsey nővér és apáca tette. Abban az időben (a 19. század végén) a hasi és kismedencei rákot általában a késői stádiumban diagnosztizálták. Ma már a daganatokat korábban észlelik, így általában nem alakulnak ki addig, amíg a hasüregben csomók-áttétek nem alakulnak ki.

Ezenkívül a köldök vizsgálatával a májbetegséget is felfedezhetjük. Körülötte a bőr alatt számos ér található, amelyek a vért a májkapuvénába, a májba vezető, nagy érbe vezetik, amely tele van a belekből felszívott tápanyagokkal. Ha ebben az érben megnő a nyomás (például májzsugor miatt), a köldök körüli vénák megvastagodhatnak.

Elolvasom a cikket