Jó ellenfelek szeretnének lenni a vendégek

MH/MTI
2024. június 7. péntek. 18:34
Frissítve: 2024. június 7. 18:37

Eli Dasa, az izraeli válogatott csapatkapitánya kifejtette: sokat gyakoroltak és felkészültek a szombati találkozóra, tanulmányozták a magyarok korábbi mérkőzéseit. Hozzátette, azt nem szabad elfelejteni, hogy most egy barátságos összecsapásról van szó, de megpróbálnak jó ellenfelei lenni a magyar válogatottnak. Dasa megköszönte a Magyar Labdarúgó Szövetség, az ország és a magyar emberek vendégszeretetét, ugyanis a hazájukban zajló háború miatt többször léptek pályára Magyarországon az utóbbi időben.

Ran Ben Shimon szövetségi kapitány kiemelte, hogy a magyar csapat nem hagyományos futballt játszik, amin azt érti, hogy a játékosok gyakran váltogatják pozíciójukat. Ezzel együtt – amint ígérte – megpróbálnak úgy hozzáállni a mérkőzéshez, hogy az a magyar válogatottnak hasznos felkészülés legyen az Európa-bajnokságra.

Az izraeli szakvezető úgy véli, Marco Rossi olyan együttest hozott össze, melynek a csapatjátéka kiváló, összehangoltan tud játszani, ez jelenti a „legnagyobb” veszélyt az ellenfelek számára.

A szövetségi kapitány ezen a mérkőzésen debütál az izraeli csapat kispadján. Saját együttesével kapcsolatban kiemelte, nem azt veszi figyelembe, milyen csapatot kapott, hanem, hogy az általa kitűzött célokat elérjék a jövőben, így aztán mindig az aktuális mérkőzésre koncentrál.

A Magyarország-Izrael barátságos mérkőzés szombaton 18 órakor kezdődik a debreceni Nagyerdei Stadionban, az M4 Sport és Kossuth Rádió élőben közvetíti az összecsapást.

Elolvasom a cikket