Kínos helyzetbe került Kamilla királyné + VIDEÓ

Kamilla királyné és Brigitte Macron kínos pillanatokat éltek át június 6-án a D-napi partraszállás 80. évfordulója alkalmából tartott istentiszteleten a franciaországi Normandiában. Az X-en is terjed a videó, valamint a fotók, amelyek szerint a francia elnök felesége megpróbálta megfogni a királyné kezét, miután koszorúkat helyeztek el a britek normandiai emlékművénél Ver-sur-Merben. Kamilla azonban ezt nem viszonozta, a karját maga mellett tartotta.

Objektum doboz

A brit királyi családdal való érintkezés megfelelő etikettje már régóta sokat vitatott téma. A királyi család honlapján, amelyet II. Erzsébet királynő 2022 szeptemberében bekövetkezett halála óta még nem frissítettek teljes egészében, ez áll pontosan: „A királynővel vagy a királyi család valamely tagjával való találkozáskor nincsenek kötelező viselkedési szabályok, de sokan szeretnék betartani a hagyományos formákat.” Sokak szerint azonban a francia elnök felesége felismerhette volna a jeleket.

Kamilla királyné testbeszédéből kiderült, hogy nem akarja a kézfogást – írta valaki a közösségi médiában.

III. Károly királyék és Macronék köztudottan jóban vannak, legutóbb pedig 2023 szeptemberében találkoztak, amikor amikor a király és a királyné állami látogatásra Franciaországba utazott. A mostani fotók is bizonyítják, hogy Emmanuel Macron felesége és Kamilla királyné remek viszonyt ápol egymással, talán ezért is lehet az, hogy Brigitte számára természetes volt a kézfogás. A rákdiagnózisa óta egyébként III. Károly király először hagyta el az Egyesült Királyságot. Az állapota sokat javult, és már a királyi feladataihoz is visszatért néhány héttel ezelőtt.

Elolvasom a cikket