Még nem tud rendesen enni és mozogni Robert Fico

Összesen négy lövés érte Robert Ficót, ebből három viszonylag könnyebb sérüléseket okozott, egy viszont életveszélyesen megsebesítette – jelentette be ma Robert Kaliňák. A szlovák védelmi miniszter – aki egyben a minszterelnök-helyettesi funkciót is ellátja – a pozsonyi Új Szó szerint azt mondta, ez az egy lövedék azonban valóban súlyos sérüléseket idézett elő a hasüregében és az emésztőrendszerében, valamint a mozgásszervekben, azaz a medencében és a csípőízületben.

Kaliňák kiemelte, a miniszterelnök továbbra is rehabilitáción esik át, és egyelőre még nem tart ott, hogy normálisan tudjon enni és mozogni.

A védelmi miniszter elmondta, nincsenek információi a merénylővel, Juraj Cintulával kapcsolatos nyomozás előrehaladásáról, mivel a Szlovák Főügyészség embargót rendelt el az ügyben. Több verzióval is foglalkoznak. Az egyik szerint nem magányos elkövető volt, hanem egy olyan személy, aki bizonyos közösségekben jól mozgott – hangoztatta.

Cintulát jelenleg a trencséni börtönkórház pszichiátriai osztályán tartják fogva, de nem az egészsége végett, hanem azért, hogy ne tudjon öngyilkosságot elkövetni.

Elolvasom a cikket