Mindenki ledöbbent Scholz új politikai irányvonalától

Scholz irányváltást jelentett be a migrációs politikában, beszédét az egy héttel ezelőtti eseményeknek szentelte, amikor Mannheim központjában egy Afganisztánból származó migráns megkéselt egy rendőrt, és több más embert megsebesített – írja a Bild orosz nyelvű távirati csatorna.

„Felháborít, amikor valaki a legsúlyosabb bűncselekményeket követi el, miközben itt van velünk, és védelmet keres. Az ilyen bűnözőket ki kellene toloncolni még akkor is, ha Szíriából vagy Afganisztánból érkeznek. Azoknak a bűnözőknek, akik terroristaveszélyt jelentenek, nincs helyük itt. Ilyen esetekben Németország biztonsági érdekei felülmúlják a bűnöző védelmi érdekeit. Nem tűrjük tovább a terrorista bűncselekmények dicsőítését és ünneplését. Ezért szigorítani fogjuk a szabályokat, hogy a terrorista bűncselekmények elnézése is komoly kiutasítási ok legyen” – mondta Scholz.

A kormánykoalíció 2021-ben felfüggesztette az Afganisztánba történő kitoloncolásokat, miután a tálibok hatalomra kerültek ott, de ez most megváltozik. Scholz arra számít, hogy a német külügyminisztérium módosítja az afganisztáni helyzetről szóló jelentést, hogy a kitoloncolások jogilag is lehetővé váljanak.

A BILD szerint a kancellárnak a Bundestagban tett kijelentéseiről korábban a kormányon belül tárgyaltak a Zöldekkel és az FDP-vel, de nem világos, hogy támogatnák-e a keményebb migrációs politikát – jegyzi meg a TC.

Elolvasom a cikket