Nemes és Krizsán a 11. az első nap után hétpróbában

MH/ MTI
2024. június 7. péntek. 23:21

Az első három számban Nemes és Krizsán kifejezetten jól teljesített, így egymáshoz képest minimális különbséggel a hatodik és tizedik helyről várták a félkörös napzáró futást. A magyarok mindhárman az első futamba kerültek, a pályabeosztás pedig nem igazán kedvezett nekik, mivel Nemes Rita a hatos pályán úgy futott, hogy az ötösön és a hetesen sem volt riválisa, Szűcs és Krizsán pedig a két külső sávot, a nyolcast és kilencest kapta.

A foghíjas futamban az olasz Sveva Gerevini sokkal gyorsabb volt a magyaroknál, akik a célegyenesben közel voltak egymáshoz. Az olasz végül nagy fölénnyel ért be elsőként, mögötte Szűcs lett a második, Krizsán a harmadik, Nemes pedig a negyedik. Az időeredmények egyiküknél sem lettek igazán jók, Szűcs Szabina 24.97 másodperccel 890, Krizsán Xénia 25.23-mal 866, Nemes Rita pedig 25.38-cal 866 pontot gyűjtött.

A napot végül két utóbbi egyformán 3598 ponttal a 11. pozícióban fejezte be, míg Szűcs 3467 ponttal a 17.

„A súlylökésemmel nagyon elégedett voltam, mert mostanában edzésen nagyon rosszul ment. Majdhogynem engem is meglepett, hogy 14 méter fölé kerültem. A 200 lehetett volna jobb is, de kifutottam magam, ennyi volt most bennem” – értékelte esti számait a világbajnoki negyedik, magyar csúcstartó Krizsán, aki szombaton gerelyhajításban majd csak egy dobást vállal, mert a könyökében el van szakadva a szalag és nem akar kockáztatni még súlyosabb sérülést az olimpia előtt.

Nemes Rita összességében nem volt elégedetlen a napjával, de úgy érzi, hogy még nem tudta teljesen kipihenni az egyéni csúccsal és aranyéremmel zárt összetett országos bajnokságot, ami jobban megviselte, mint azt gondolta volna.

„A 200 méter engem meglepett, azt hittem, sokkal jobb lesz az eredményünk. Én az életemért futottam” – jegyezte meg Nemes.

A versenyben a kétszeres olimpiai bajnok Nafissatou Thiam vezet 3955 ponttal a 3920 pontos szintén belga Noor Vidts és a 3915 ponttal álló francia Auriana Lazraq-Khlass előtt.

A női magasugrók selejtezőjében Fekete Fédra volt érdekelt, aki 1,85 méterig minden magasságot elsőre teljesített, az egyéni csúcsot jelentő 1,89-et viszont nem tudta átvinni, így nem jutott fináléba és a 15. helyen zárt.

Elolvasom a cikket