Rémsüllő a mélyből

Kalandos sorsa volt annak a rekordsüllőnek, amelyet Keith Snyder amerikai horgász fogott ki a Muskingum folyóból. A férfi először el akarta engedni, majd a felesége és a barátja tanácsára végül hazavitte és a fagyasztóba tette zsákmányát – írja a Lenta.ru. A cikk szerint a hal többször lenyelte a csalit, és letörte a horgot, s végül csak a negyedik nekifutásra sikerült megakasztani.

A ragadozó nagyjából háromszáz lábnyi (91,4 méter) zsinórt vett le az orsóról. A zsákmányt azonban sikerült visszatennie a partra, ám a vízből való kiemeléséhez Snydernek egy barátja segítségére volt szüksége. Fogáskor a súlya körülbelül tíz kilogramm volt. A hal – mint fentebb is utaltunk rá – a fagyasztóba vándorolt, s a tulajdonos csak három nappal később jött rá, hogy a süllő súlya rekordot jelenthet.

Snyder felhívta az Amerikai Környezetvédelmi Minisztérium helyi irodáját, majd bevitte a zsákmányát hitelesítésre. A hétéves példány súlya a mérlegeléskor 8,8 kilogramm volt, amely majdnem száznegyven grammal haladja meg a korábbi, ohiói rekordot. A hal hossza nyolcvanegy, míg kerülete hatvanhárom centiméter volt.

A szakértők megerősítették, hogy egy hibrid fajtáról, azaz a fehér és csíkos sügér keresztezéséről van szó.

Elolvasom a cikket