Szinte biztos, hogy a Gru-franchise átlépi az ötmilliárdos álomhatárt

Az eddigi három Gru-mozi 4,64 milliárd dollárt hozott, ezért a hamarosan látható Gru 4-gyel szinte biztosan sikerül majd átlépni az ötmilliárdos álomhatárt. És ez még a konzervatív becslés, mert a Gru 4-nek 900 millió és egymilliárd közötti bevételt jósolnak, tehát a teljes végösszeg már közelebb lehet majd a hat-, mint az ötmilliárdhoz. Despicable Me 4 címmel július negyedikén vonulnak be a minyonok a hazai mozikba.

Ebben még nincs is benne a két minyonos film bevétele, amelyek Gru-franchise leágazásai, sem a tévés és videós produkciók, még kevésbé a floridai tematikus vidámpark által termelt összeg és így tovább.

Gyűjtsd össze mindet! – címmel a Gru mindeközben soha nem látott rohamot indított a szülők pénztárcái ellen. A Gru a kezdetektől azon franchise-ok közé tartozik, amelyek esetében a kapcsolódó termékek – a merchandise – jóval nagyobb bevételt hoznak, mint maguk az animációs produkciók.

A Gru 4 közelgő premierjéhez időzítve több világcég kapcsolódó termékskálát dobott piacra a játékoktól az édességeken át a különféle ruházati cikkekig és vicces partikellékekig. A teljesség igénye nélkül: A Gru megjelent LEGO-ként, a Ferrerónál, a Kellog’s-nál mint Just Play- figura, és McDonald’s-ajándékként is.

Elolvasom a cikket