Terápiára járt a Hang nélkül: Első nap macskafóbiás sztárja

A Oscar-díjas színésznő (12 év rabszolgaság) először azzal kísérletezett, hogy megpróbálta lecseréltetni a macskát valamilyen más állatra, Michael Sarnoski rendező azonban ragaszkodott az eredeti koncepcióhoz.

„Arra kértem, legyen legalább egy tatu a macska helyett, mert tőlük nem félek, de nem volt vevő az ötletre – mesélte Nynong’O az amerikai Glamour magazinnak. – Úgyhogy mehettem a terápiába, ahol nem is a macskákról tanultam nagyon sokat, hanem saját magamról.”

A színésznő a film készítése közben annyira megkedvelte a macskákat, hogy neki is lett egy, a neve Yoyo. „Olyan jó dolog gondoskodni valakiről, Yoyo ráadásul igazi szerepmodell számomra. Például megtanultam tőle relaxálni: egész nap csak heverészik, és látszik, hogy közben baromi jól érzi magát. Amikor hajlandó végre felkelni, sokáig csak kéjesen nyújtózkodik, amelytől nekem is kedvem támad arra, hogy kiszakadjak az ágyból, és elkezdjek nyújtani.”

A Hang nélkül: Első nap várható első hétvégi észak-amerikai bevételét valamivel negyvenmillió dollár fölé lőtték be iparági szakemberek, amely impozáns eredménynek tekinthető. A várakozások nagyok az első két rész sikere után – a franchise eddig több mint 638 millió dollárt hozott, és a mostani előzményfilm után majd harmadik rész is következik.

A Hang nélkül: Első nap a földönkívüliek inváziójának elejét mutatja be, amikor a hang után tájékozódó szörnyek megtámadják New Yorkot és a világ más nagy városait. Nyong’o mellett Joseph Quinn (Stranger Things) és az Oscar-díjas Djimon Hounsou(Véres gyémánt) a film főszereplői.

Elolvasom a cikket