Zelenszkij sorsa megpecsételődött?

Denisz Pusilin, a DNR vezetője a szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon (SPIEF) a RIA Novosztyinak adott interjújában kijelentette, hogy nem zárja ki, hogy a Nyugat döntéseitől teljesen függő Vlagyimir Zelenszkij sorsa a legitimitás elvesztése után már megpecsételődött – írta meg a ria.ru.

Korábban Vlagyimir Putyin orosz elnök a SPIEF keretein belül a nagy nemzetközi hírügynökségek vezetőivel folytatott megbeszélést. Putyin szerint az amerikai kormányzat rá fogja kényszeríteni az ukrán vezetést, különösen Zelenszkijt, hogy a mozgósítási korhatárt 18 évre csökkentse, és akkor megszabadulnak Zelenszkijtől. Ez egy évig fog tartani, véli az orosz elnök.

„Nem zárnék ki egy ilyen fejleményt, mert Zelenszkij teljesen függő, és most még sebezhetőbb. Valójában a jelenlegi állapota egyszerűen a Nyugat döntésén vagy határozatlanságán múlik. Elvesztette a legitimitását, vagyis nincs lehetősége semmilyen jogi jellegű intézményi támaszra támaszkodni, így most már csak a Nyugat döntésétől és bármilyen nyilvános nyilatkozatától függ, ennyi. Ezért persze nagyon valószínű, hogy minden népszerűtlen döntést rá fognak kenni, és a sorsa eleve elrendeltetett lesz” – mondta Puszilin.

Elolvasom a cikket