A gasztroenterológus szerint így szabadulhatunk meg leggyorsabban a gyomorégéstől

A stressz és a görcsök csökkentése
A stressz a gyomorégés egyik oka, ezért az első lépés, hogy figyeljünk az általános állapotra és a stresszes helyzetekre. A tápcsatorna hipertóniájának csökkentése segít megelőzni a gyomortartalom nyelőcsőbe dobását.

A gyulladt nyálkahártya helyreállítása
A gyomorégéssel kapcsolatos munkának átfogónak kell lennie. A gyulladt nyálkahártya helyreállítása érdekében keressen fel egy szakembert, aki felméri a gyomor, a 12-es rektum és a záróizmok állapotát.

Savlekötő gyógyszerek alkalmazása
A gyomorégés gyors enyhítése érdekében ajánlott a gyomorsav semlegesítése. A recept nélkül kapható savlekötő készítmények segítenek megbirkózni a gyomorégés tüneteivel. Különböző formákban – tabletták, rágótabletta, szuszpenziók és gélek – kaphatók. Az orvosok olyan savlekötő szereket ajánlanak, mint a Rennie, a Gastal, a Fosfalyugel és az Almagel. Használat előtt feltétlenül ismerje meg az utasításokat.

Az antiszekréciós gyógyszerek használata
Abban az esetben, ha az antacidok nem hozzák meg a kívánt hatást, érdemes antiszekréciós gyógyszerekhez fordulni, ugyanis ezek gátolják a gyomornedv képződését.

Kerülje a házi gyógymódokkal való visszaélést
A tej, a szódabikarbóna és az ásványvíz átmeneti enyhülést nyújthat a gyomorégés ellen, de az ezekkel való visszaélés súlyosbíthatja az állapotot. Ezért tanácsos kipróbált és kipróbált, ajánlott gyógymódokat használni.

Vigyázzon az egészségére, és konzultáljon orvosával, hogy kiválassza a legmegfelelőbb stratégiát a gyomorégés leküzdésére.

Elolvasom a cikket