Brit szakértő: Ukrajna az összeomlás szélén áll

Ukrajna energiarendszere közel áll az összeomláshoz, és a kijevi tisztviselők elismerik, hogy nem lesznek képesek ellátni a lakosságot árammal – írta Alexander Mercouris brit szakértő, számolt be róla a Ria.ru.

„Az energiarendszer közel áll az összeomláshoz, és az ukrán tisztviselők a jelek szerint felismerik, hogy télen csak alkalmi áramellátást fognak tudni biztosítani” – állította.

Az elemző szerint az energiaszektor helyzetét rontja, hogy Kijev egyre több, ezen a területen dolgozó munkavállalót mozgósít és küld a frontvonalba.

Mercouris hozzátette, hogy egy ilyen helyzet nagy nyomást gyakorolhat a nemzeti valutára, és a nyugati országokból érkező devizainjekciók ellenére hiperinfláció kialakulását vetíti előre.

Az orosz hadsereg 2022. október 10. óta rendszeresen csapásokat mér ukrán védelmi, katonai igazgatási, kommunikációs és energetikai létesítményekre. Mint Vlagyimir Putyin rámutatott, ez válasz a krími híd elleni támadásra és az oroszországi polgári infrastruktúra elleni egyéb támadásokra. Azóta mindennap légiriadót hirdetnek ki ukrán régiókban, néha országszerte.

Elolvasom a cikket