Egy orvos elmondja, milyen szörnyű betegségek fenyegetik a sörivókat

A gyakori és állandó sörfogyasztás az elhízás, a cukorbetegség, a magas vérnyomás és más betegségek kockázatával fenyeget. A komlós ital ártalmairól Evgeny Belousov orvos-gasztroenterológus, az orvostudományok kandidátusa számolt be – írta meg a life.ru.

„A hosszú távú rendszeres sörfogyasztás az elhízás, a cukorbetegség, a magas vérnyomás, a vesebetegségek, a csontritkulás, a szociális problémák és a mentális zavarok kockázatával is összefügg” – mondta Belousov a RIAMO-val folytatott beszélgetésben.

Emellett a sörfogyasztás negatív következményei között az orvos a zsírmáj elfajulását, az alkoholos májgyulladást, a májzsugorodást vagy akár a májrákot is megemlítette. Emellett a sörivóknál fennáll a szájnyálkahártya-, torok-, nyelőcső- és emlőrák kialakulásának kockázata is.

„A sörben lévő alkohol depresszív hatással van a központi idegrendszerre, ami a mozgáskoordináció romlásához, a reakciósebesség csökkenéséhez, alvászavarokhoz és akár alkoholfüggőség kialakulásához is vezethet” – figyelmeztetett a gasztroenterológus.

Elolvasom a cikket