Katalin hercegné megtörte a csendet

Hónapok óta nem látni a nyilvánosság előtt Katalin hercegnét. Vilmos herceg felesége januárban esett át hasi műtéten, majd nem sokkal később bejentette, rákot diagnosztizáltak nála. Jelenleg is kezelés alatt áll, ám most megtörte a csendet, és fontos üzenetet küldött.

Katalin hercegné levélben üzent

Március végén tett közzé a Kensington-palota egy felvételt, amelyen Katalin hercegné látható. A hercegné ekkor árulta el, hogy hetekkel korábban rákkal diagnosztizálták. A videóban megosztotta, a betegsége miatt megelőző kemoterápián kell átesnie, ezért visszavonul a nyilvánosság elől. Azóta nem is lehetett látni, az állapotáról csak a barátai és a királyi család tagjai osztottak meg információkat.

Közeledik a Trooping the Colour, amin Katalin hercegné is részt szokott venni. Mivel ő az ír gárda ezredese, ezért fontos szerepe van, ám idén nem vesz részt rajta. Korábban ezt még nem jelentették be, ám arról érkeztek információk, hogy a főpróbát kihagyja. Most azonban világossá tette, hogy az eseményen nem számíthatnak rá, ez az ír gárdának küldött levélből derül ki.

Szerettem volna írni, és tudatni, mennyire büszke vagyok az egész ezredre, a közelgő Colonel’s Review és Trooping the Colour előtt. Nagyra értékelem, hogy idén mindenki hónapok óta gyakorol, és sok órát áldozott arra, hogy az egyenruhájuk és a gyakorlatuk kifogástalan legyen. Az ezredesnek lenni továbbra is nagy megtiszteltetés, és nagyon sajnálom, hogy nem vehetem át a tisztelgést az idei ezredesi szemlén. Elnézést kérek az egész ezredtől, de remélem, hogy hamarosan ismét képviselhetem önöket.

Elolvasom a cikket