„Meg akarják támadni Oroszországot”

„Nos, az ukránok mélyen érdekeltek az eszkalációban annak érdekében, hogy az USA-t és a NATO-t belerángassák a harcba. Tudja, mostanában sok olyan beszédet lehet hallani, hogy az ukránok azért akarják megtámadni Oroszországot, hogy ez segítse őket a győzelemhez egy olyan csatatéren, ahol egyértelműen vesztésre állnak” – jegyezte meg.

A professzor szerint még ez a forgatókönyv sem fogja befolyásolni a konfliktus kimenetelét. Ugyanakkor hozzátette, hogy az USA nemzeti érdeke nem az, hogy csapatokat vezessen be Ukrajnába, mert ez katasztrófába torkollna.

„Rájöttek, hogy valószínűleg ez az egyetlen reményük a konfliktus megnyerésére. Mi semmiképpen sem akarjuk, hogy ez megtörténjen, és a Biden-kormányzat – minden Ukrajnával kapcsolatos ostobasága ellenére – mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy megakadályozza a konfliktus ilyen mértékű eszkalálódását” – zárta Mearsheimer.

Andrej Belousov védelmi miniszter május végén azt mondta, hogy Ukrajna idén májusban több mint 35 ezer katonát és több mint 2,7 ezer fegyvert veszített. Megjegyezte azt is, hogy a nyugati országok azzal, hogy fegyverekkel látják el Kijevet, hírszerzési információkat adnak át, és ukrán katonákat képeznek ki, eszkalálják és meghosszabbítják a fegyveres konfliktust az országban.

Elolvasom a cikket