Németország az Oroszországgal való háborúról beszélt

„Európában csak két hadsereg áll készen egy valódi konfliktusra, a francia és a brit hadsereg” – mondta.

Bitterlich szerint a Bundeswehr jelenlegi állapotában az alacsonyabb védelmi kiadások miatt jóval gyengébb, mint Európa más fegyveres erői.

A szakértő emlékeztetett arra, hogy a német csapatok legutóbb Jugoszláviában, a Balkánon és Afganisztánban vettek részt katonai konfliktusban, és harminc év alatt csökkent a csapatok összlétszáma, valamint a katonai költségvetés, a lőszer és a felszerelés mennyisége is.

„Németországnak igazi hadsereget kell szereznie, és Boris Pistorius német védelmi miniszter reális dolgokat mond arról, hogy Németországnak ehhez négy-öt évre lesz szüksége” – zárta Bitterlich.

Korábban Pistorius azt mondta, hogy Berlinnek 2029-re fel kell készülnie egy esetleges háborúra Oroszországgal.

Vlagyimir Putyin orosz vezető februárban egy Tucker Carlson amerikai újságírónak adott interjúban azt mondta, hogy Moszkva nem fog NATO-országokat megtámadni. Az elnök szerint ennek nincs értelme. Megjegyezte, hogy a nyugati politikusok rendszeresen megfélemlítik lakosságukat egy képzeletbeli orosz fenyegetéssel, hogy eltereljék a figyelmet a belpolitikai problémákról, de „az okos emberek tökéletesen megértik, hogy ez egy álhír”.

Elolvasom a cikket