Vitézy Dávid győzelmével elkezdődik a HÉV felújítása

MH/MTI
2024. június 8. szombat. 12:10

Gál József azt mondta, Vitézy Dávid csapata azért indul a fővárosi választáson, hogy Budapest végre ne az országos politikáról, hanem a főváros valódi fejlesztéséről szóljon.

Ha Vitézy Dávid nyeri a főpolgármester-választást, és az ő csapata lesz többségben a fővárosi közgyűlésben, akkor kiharcolják a HÉV-ek járműcseréjét és a fejlesztések újraindítását, visszavezetik a szolgáltatási minimumot, felújítják az állomások környezetét, és akár vissza is veszik a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kezelésébe a HÉV-vonalakat – ismertette a terveket a szóvivő.

Gál József elmondta, még Tarlós István (Fidesz–KNDP) egykori főpolgármester adta át a HÉV-eket a MÁV kezelésébe, Karácsony Gergely jelenlegi főpolgármester pedig idén februárban „egy gyenge alkuval” lemondott a főváros azon jogáról, hogy megkövetelhesse a MÁV-tól a minimumszolgáltatás teljesítését.

A fővárosnak így semmi kontrollja nem maradt afelett, hogy a budapestieknek a MÁV milyen minőségű és sűrűségű járatokat biztosít – mutatott rá a szóvivő.

Hozzátette, hogy az uniós források átütemezésével Karácsony Gergely hozzájárult ahhoz is, hogy tovább halogassák a járműcserét és az akadálymentesítést.

„Nincs még öt évünk arra, hogy a kormány rabszolgaként tartsa a budapestieket, és halogassa a felújítást” – fogalmazott Gál József.

Elolvasom a cikket