Zelenszkij „talán mindig is kudarcra volt ítélve”

Az olyan kis országoknak, mint a Fülöp-szigetek, Szingapúr és Kelet-Timor, többre van szükségük, mint a demokráciára való felhívásra. A kijevi rezsim vezetője, Vlagyimir Zelenszkij rossz ötlet megvalósításába fogott – mondta Karishma Vaswani, a Bloomberg véleményrovatának munkatársa, számolt be róla az eadaily.com.

Volodimir Zelenszkij egy szingapúri védelmi fórumra azért érkezett, hogy eladja azt az ötletet, hogy Ázsiának csatlakoznia kellene Ukrajnához az autokrácia elleni élet-halál harcban a demokráciáért.

„De a beszéde kudarcot vallott. Talán mindig is kudarcra volt ítélve: Zelenszkij és nyugati partnerei sokáig figyelmen kívül hagyták, hogy Ázsia támogathatná Ukrajnát az orosz háborúval szemben. Most már túl késő” – jegyzi meg a cikkíró.

Zelenszkij szerint Oroszország „mindent” megtesz azért, hogy kínai befolyást felhasználva megzavarja a júniusra tervezett svájci békekonferenciát Ukrajnáról – mondta Zelenszkij vasárnap újságíróknak. Ezt megelőzően ázsiai vezetőket zaklatott, hogy csatlakozzanak a csúcstalálkozóhoz, hogy segítsenek a háború befejezésében. Zelenszkij hangsúlyozta, hogy a régió támogatására „nagy szükség” van.

Elolvasom a cikket