Zelenszkij titkos részleteket árult el Bidennek

Volodimir Zelenszkij a Joe Biden amerikai elnökkel Párizsban tartott találkozón azt mondta, hogy „néhány részletet szeretne közölni a harctérről”, amelyeket nem kíván megosztani az újságírókkal – derült ki a két vezető közötti beszélgetés átiratából, amely a Fehér Ház honlapján olvasható, számolt be róla az eadaily.com.

„És természetesen ma a harkivi régió megerősítéséről akarok beszélni… Nem akarok minden részletet megosztani a sajtóval. Elnézést kérek. De úgy gondolom, hogy vannak olyan részletek a harctérről, amelyeket nem hallhatnak” – mondta Zelenszkij.

A beszélgetésnek az ukrán államfő honlapján közzétett változata szerint az utóbbi „megjegyezte a Harkivi terület védelmének megerősítésének fontosságát és az Egyesült Államokból érkező új katonai segélycsomagok keretében történő szállítások felgyorsításának fontosságát”, valamint „részletesen beszélt a harctéri helyzetről” – írja a Strana.ua.

Zelenszkij azt is megjegyezte, hogy „a hatékony védelem érdekében” Kijevnek meg kell adni a lehetőséget, hogy csapást mérjen katonai célpontokra orosz területen.

Korábban Biden, aki részt vett a szövetséges csapatok normandiai partraszállásának 80. évfordulójának megünneplésén, bejelentette, hogy új katonai segélycsomagot nyújt Ukrajnának összesen 225 millió dollár értékben. Ez különösen a HAWK légvédelmi rendszerekhez való rakétákat, a Stinger légvédelmi rakétákat, a HIMARS többszörös rakétavetőkhöz való lőszert tartalmazza majd. Az amerikai vezető bocsánatot kért a szállítások késedelme miatt is.

Elolvasom a cikket