A botrányok és tragédiák összehozták III. Károlyt és fiát

III. Károly király és Vilmos herceg állítólag közelebb áll egymáshoz, mint valaha. A Spot on News szerint a brit királyi családon belüli problémák véget vetettek az uralkodó és a trónörökös közötti állítólagos rivalizálásnak a közfigyelemért. Ismert, III. Károly és Vilmos felesége, Katalin hercegnő is rákbetegséggel küzd.

Mindezeket tetézi Vilmos testvére, Harry herceg és felesége, Meghan hercegné szakítása a királyi családdal – ők 2020-ban az Egyesült Államokba költöztek –, valamint András herceg visszavonulása a közéletből. Károly király öccsének 2019-ben kellett lemondania királyi tisztségeiről, mivel korábban közel állt az elítélt szexuális bűnözőhöz, Jeffrey Epsteinhez.

A The Times szerint a király egyik barátja arról számolt be, hogy Károly az elmúlt években konzultált fiával „az András herceg, Harry és Meghan hercegnőt érintő kényes családi ügyekben”. „Az ezekkel a kérdésekkel kapcsolatos közös erőfeszítéseik állítólag megerősítették mind a személyes, mind a szakmai kapcsolatukat”.

Ha valaha is volt rivalizálás kettejük között, „az már a múlt egy fejezete” – mondta a bennfentes a The Timesnak. A király hasznos szövetségesnek tekinti fiát a családi ügyekben és egyre inkább a feladatai ellátásában is.

Egy Vilmoshoz közeli forrás hozzátette: „Nagyon szeretné támogatni az apját.”.

Csütörtökön (június 6.) Vilmos herceg fontos szereplést vállalt apja érdekében. Részt vett a franciaországi D-nap 80. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen, ahol 25 államfővel találkozott.

Elolvasom a cikket