Az oroszok vadásznak majd az F–16-osokra

Nem akármilyen ajánlattal álltak elő Oroszországban, hogy növeljék az orosz–ukrán háborúban csapataik harci kedvét. Az egyik orosz cég 15 millió rubelt, azaz nagyjából 170 ezer dollár bónuszt fizet annak, aki lelövi az első F–16-os vadászgépet Ukrajnában – mondta Szergej Smotyev főigazgató a szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon – írja a magyarnemzet.hu.

Díjat hirdettünk az F–16-os vadászrepülőgép megsemmisítéséért, ha ilyeneket biztosítanak Kijevnek – jelentette ki a Fores főigazgatója – írja a magyarnemzet.hu.

A cégtől egyébként nem idegen az ilyen bónuszok felajánlása. Korábban pénzdíjakat hirdetett meg a Nyugat által szállított tankok megsemmisítéséért Ukrajnában, és Smotyev hangsúlyozta, hogy több kifizetést is teljesítettek.

Az oroszok vadásznak majd az F16-osokra

Mint arról korábban beszámoltunk, az ukránok máris attól rettegnek, hogy elveszítik a hőn áhított vadászgépeket. A repülőgépeket nem lehet egy helyen tartani – hangsúlyozta ezzel kapcsolatban a szakértő. Az oroszok különböző módszereket fognak alkalmazni a nyugati F–16-osok megtalálására és megsemmisítésére, amikor azok Ukrajnába jutnak – mondta el az Ukrán Biztonsági és Együttműködési Központ igazgatója, Dmitro Zmajlo, az Ukrán Rádiónak, de kiemelte, hogy megvannak a tervek az F–16-osok megóvására.

Az F–16-osokat folyamatosan mozgatni fogják, hogy ne egy helyben álljanak. Máskülönben nagyon-nagyon nehéz lesz megtartani a repülőgépeket – jelentette ki.

Elolvasom a cikket