Az orvos elárulta, milyen súlyos betegségek várnak a sörfogyasztókra

Az orvostudományok kandidátusa, a gasztroenterológus Jevgenyij Belousov elmondta, hogy a sör túlzott és rendszeres fogyasztása olyan egészségügyi problémákhoz vezethet, mint az elhízás, a cukorbetegség, a magas vérnyomás és más betegségek – írta meg a pravda.ru.

„A sör hosszú távú rendszeres fogyasztása az elhízás, a cukorbetegség, a magas vérnyomás, a veseproblémák, a csontritkulás, a szociális problémák és a mentális egészségügyi problémák kialakulásának kockázatával is jár” – mondta Jevgenyij Belousov a RIAMO-nak adott interjújában.

Emellett az orvos rámutatott a túlzott sörfogyasztás egyéb káros hatásaira is, köztük a zsírmájra, az alkoholos májgyulladásra, a cirrózisra vagy éppen a májrákra. A sörivók a száj-, torok-, nyelőcső- és mellrák kialakulását is veszélyeztetik.

A gasztroenterológus arra figyelmeztetett, hogy a sör alkoholos összetevője depresszív hatást fejt ki a központi idegrendszerre, amely tele van mozgáskoordinációs problémákkal, a reakciósebesség csökkenésével, alvászavarokkal és még az alkoholizmus kialakulásával is.

Elolvasom a cikket