Cser-Palkovics András székesfehérvári rekordja

Sütő-Nagy Zsolt
2024. június 9. vasárnap. 22:42

Tősgyökeres fehérváriként nőtt fel, politikai karrierjét 1989-ben kezdte, a Fidesz első választási kampányában, mint aktivista vett részt. 2002-től Székesfehérvár közgyűlésének tagja. A 2006-os országgyűlési választásokon területi listáról az Országgyűlésbe került, ezzel párhuzamosan a Fidesz országos szóvivő-helyettese lett. 2010-ben az országgyűlési választásokon újraválasztották, a helyhatósági választásokon elért győzelmével Székesfehérvár polgármestere.

Négy évvel később, 2014-ben nem indult újra az országgyűlési helyért, a helyhatósági választásokon pedig nagy többséggel győzni tudott az év őszén, ezzel megkezdve második polgármesteri ciklusát. A 2019-es helyhatósági választásokon a szavazatok több mint 60 százalékát megszerezve harmadjára is Székesfehérvár polgármesterévé választották. Ezt sikerült idén még feljebb dolgozni, és a választók háromnegyedét megnyerni a folytatáshoz.

– Nagy bizalmat kaptunk, hiszen a csapatom is sikerrel szerepel, az egyéni körzetek döntő többségét is megnyerjük. Ezt a támogatást igyekszünk szerényen, alázatosan fogadni. Nagy öröm, hogy folytathatjuk azt a munkát, amit 2010-ben elkezdtünk. Úgy gondolom, hogy a székesfehérváriak azt értékelik, hogy valamennyi városrészben, és minden területen történtek komoly fejlesztések. Szerencsére nem egy, egy dolgot lehet kiemelni, hanem sok területen tudtunk előrelépni, köszönhetően a nagyarányú kormányzati támogatásoknak, és leginkább a helyi emberek szorgalmának. Közösségként is azért dolgozik mindenki, hogy a közös otthonunk fejlődni tudjon. Ennek nagyon fontos alapja, hogy mindig azt keressük, ami összeköt minket. Itt is szeretném megköszönni minden polgármester- és képviselőjelöltnek, az ellenfeleinknek is, hogy kifejezetten kulturált hangvételű és stílusú helyi kampány zajlott az elmúlt hetekben.

Elolvasom a cikket