Így tüntethető el a szem alatti sötét karika

Az orvosok megjegyzik, hogy a szem alatti sötét karikák több okból is megjelenhetnek, például alváshiány, szemfáradtság, vashiányos vérszegénység, kiszáradás, allergiás reakciók, dohányzás, gyomor-bélrendszeri rendellenességek és szív- és érrendszeri betegségek miatt – számol be a Közhír Szolgálat nyomán a vm.ru.

Az első lehetőség, amit a sötét karikák ellen tehetünk, az a hideg használata. Ez szűkíti az ereket és segít enyhíteni a duzzanatot, így a hideg borogatás jól megbirkózik a szem alatti táskákkal. Áztasson egy ruhát vagy vattakorongot hideg vízbe, és tegyen ilyen borogatást a szem alá öt percre. Ezenkívül teáskanállal hideg vízben lehűtheti, majd egy szalvétával letörölheti, és a domború oldalát a szem alatti területre helyezheti.

A fekete és a zöld tea koffeint tartalmaz, ami javítja a vérkeringést, és segít megszabadulni a szem alatti puffadástól. Két teafiltert leforrázhat, lehűtheti, és 15-30 percre a szem alá teheti.

A véraláfutások ellen ápoló kozmetikumok segítségével lehet küzdeni. Kiválóan segítenek a szem alatti tapaszok, de jobb, ha hűtőben tartjuk őket. Szintén álcázni a duzzanatot segít a könnyű concealer és az alapozó krém.

Elolvasom a cikket