Két órán belül két cápatámadás történt Floridában

Két incidens is történt Walton megyében – amely a floridai Panhandle-ben található. Ryan Crawford, a South Walton Fire District főnöke szerint összesen három áldozat volt, és a két támadás egymástól alig 4 mérföldre történt.

„Rendkívül szokatlan”, hogy egy délutánon belül két harapásos eset történjen – fogalmazott Crawford az esti sajtótájékoztatón.

Az első „bejelentett cápás incidensben” egy 45 éves nő sérült meg. Az eset délután 1 óra 20 perc körül történt a vízben Watersoundban, a Watersound Beach-i Founders Way környékén.

Crawford szerint a nő a férjével úszott el az első homokpad mellett, amikor a harapás történt.

„Jelentős sérülést szenvedett a középső testrészén, a medence területén, valamint amputálni kellett a bal alsó karját” – mondta.

Az első támadást követően a környékbeli strandokon dupla piros zászlót lobogtattak a veszélyre való figyelmeztetés céljából – közölte a seriffi hivatal. Walton megye területén az öböl szintén le volt zárva a nyilvánosság elől akkoriban.

Nem sokkal később, 14 óra 56 perckor mégis a seriffhivatal és a tűzoltóság egy második cápatámadás miatt vonult ki a Walton megyei Seacrest Beach melletti Sandy Shores Court területén.

Ennek a támadásnak két áldozata volt, mondta Crawford: egy 15 és egy 17 éves lány.

Egy baráti társasággal voltak „éppen az első homokpadon belül”, mondta Crawford, ami a helyszínt „nagyon hasonlóvá” teszi az első támadáshoz.

Az első áldozatnak „jelentős sérülései” voltak az egyik felső és az egyik alsó végtagján, mondta Crawford. Kritikus állapotban szállították egy traumaközpontba.

A második áldozat a jobb lábán sérült meg.

Mike Adkinson, Walton megye seriffje szerint a tisztviselők nem tudják, hogy milyen cápa harapta meg az áldozatokat.

A második támadás után a tisztviselők Walton megye egész területén lezárták a vizet a nyilvánosság elől.

Elolvasom a cikket