Kiderült a napi sóadag, ami a gyomorrákot okozhat

Pavlova doktornő azt tanácsolta, hogy ellenőrizzék a napi étrendjükben lévő só mennyiségét. Az orvos arra figyelmeztetett, hogy a túlzott sómennyiség az emberek étrendjében rákkeltő tényező lehet. Különösen a sós ételek kedvelői teszik ki magukat a gyomorrák kockázatának – írja a Sports.kz.

„A túlzott sófogyasztás 39 százalékkal növelheti a gyomorrák kockázatát” – osztotta meg Zukhra Pavlova a Telegram-csatornáján.

Az orvosnő megnevezte azt a napi sóadagot, amely gyomorrákhoz vezethet – több mint egy teáskanál.

„Naponta legfeljebb 2300 milligramm sót szabad fogyasztani. Ez körülbelül egy teáskanál”.

Felhívta a figyelmet arra, hogy jelentős sóadagok vannak elrejtve a késztermékekben, amelyeket sokan fogyasztanak nap mint nap. Ezek a termékek nem feltétlenül sósak – rejtett só lehet például a kenyérben és a pékárukban, a szószokban és a desszertekben. Ezért az emberek gyakran nem veszik észre, hogy túl sok sót fogyasztanak.

Elolvasom a cikket