Megnevezték az italt, amely tartósan csökkenti a vércukorszintet

Az orvosok bejelentették, hogy létezik egy ital, amely tartósan csökkenti a vércukorszintet – olvasható Sports.kz oldalán.

Megjegyzendő, hogy a 2-es típusú cukorbetegség egy krónikus állapot, amelyben a vércukorszint veszélyes szintre emelkedik. A magas vércukorszint a károsodott inzulintermelés következménye.

A tudósok felfedték, hogy a vizsgálatot 110 alkalmas, 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő beteg bevonásával végezték, akiket kiválasztottak és két csoportra osztottak.

A beavatkozó csoport három hónapon keresztül 15 ml almaecetet kapott 200 ml vízben vacsoraidőben három hónapon keresztül. A másik csoport pedig placebót kapott.

A szakemberek a vizsgálat során a HbA1c (átlagos vércukorszint) értékét követték nyomon. A tudósok „jelentős” változást találtak a HbA1c és az éhgyomri vércukorszintben a beavatkozó csoportban.

A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy ha rendszeresen fogyasztunk almaecetet, az hatásosnak bizonyul a cukorbetegség kezelésében.

Mint a tudósok elmagyarázzák, amikor extra kalóriát és zsírt fogyasztunk, a szervezetünk nem kívánt vércukorszint-emelkedést hoz létre.

Sok embernek van 2-es típusú cukorbetegsége anélkül, hogy észrevenné.

Elolvasom a cikket