A brazil külügyminiszter szerint mindkét félnek részt kell vennie az Ukrajnáról szóló tárgyalásokon

Joe Biden amerikai elnök, Hszi Csin-ping kínai elnök és Luiz Inacio Lula da Silva brazil elnök nem vesz részt az eseményen. A Kreml szerint teljesen logikátlan és hiábavaló az ukrajnai konfliktus megoldási lehetőségeit Oroszország részvétele nélkül keresni.

„Ami Ukrajnát illeti, úgy vélem, hogy minden ország olyan tárgyalásokat akar kezdeni, amelyekben mindkét fél részt vesz. Brazília kész támogatni és előmozdítani vagy részt venni minden olyan kezdeményezésben, amely valóban hatékony lesz. Olyan kezdeményezésekben, amelyek mindkét oldalt bevonják, és amelyekben a kérdéseket komolyan és nyíltan meg lehet vitatni” – mondta Vieira.

Az O Globo című napilap arról számolt be, hogy Brazíliát az ukrajnai konferencián egy alacsony rangú, döntések meghozatalára nem jogosult tisztviselő képviseli majd.

Vlagyimir Hohlov, a berni orosz nagykövetség szóvivője korábban a RIA Novosztyinak azt mondta, hogy Svájc nem küldött Oroszországnak meghívót az Ukrajnáról szóló csúcstalálkozóra, de Moszkva semmiképpen sem tervezi a részvételt.

Elolvasom a cikket