Az orvos szerint ez a tej szabályozhatja a vércukrot

Sarah Brewer családorvos arra figyelmeztetett, hogy a magas vércukorszint hiperglikémiához, a szívbetegségek különböző formáihoz és az artériák eltömődéséhez vezethet.

„Mint minden más élelmiszer, a tejtermékek is pozitív, semleges vagy negatív módon befolyásolják a 2-es típusú cukorbetegséget” – mondta Dr. Brewer.

Az orvos a „cukormentes tejet” ajánlja a 2-es típusú cukorbetegeknek.

„Az alacsony cukortartalmú növényi alapú tejek, például a mandulatej vagy a szójatej egészséges kiegészítője lehet az étrendnek” – mondta az egészségügyi szakember.

A szójatej például remek választásnak számít, mivel koleszterinmentes.

Az ilyen tej gazdag omega-3 zsírsavakban és fehérjében, de Dr. Brewer azt tanácsolja azoknak, akik szeretnék kontrollálni a vércukorszintjüket, „válasszanak bio és cukrozatlan változatot”.

A mandulatej pedig alkalmas lehet a rezisztenseknek és a cukorbetegségben szenvedők számára, de itt is ügyeljünk arra, hogy cukrozatlan vagy cukormentes terméket válasszunk, amelyben kevés a kémiai adalékanyag.

Bármelyik tejet is választja – szója-, mandula-, zab- vagy rizstejet -, Dr. Brewer azt tanácsolja, hogy „válasszon alacsony cukortartalmú tejterméket”. Bármelyik is legyen, olvassa el figyelmesen a csomagoláson található összetevőket, ugyanis több terméknek számolni kell a szénhidráttartalmát, mint például a zab-,kesu-,mogyoró- és rizstejnek.

Elolvasom a cikket