CNN: a Hunter Biden-ügyben eljáró ügyész szerint sikerült bizonyítania bűnösségét

Az ügy tárgyalása egy hétig tartott, összesen több mint 10 tanút hallgattak meg. Az ügyészség behívta ifjabb Biden volt feleségét, valamint testvére, Beau özvegyét, akivel Hunter szintén kapcsolatban állt. Az ügyészség tanúi beszéltek ifjabb Biden drogfüggőségéről, bemutatva, hogy 2018 szeptemberében és október végén illegális szerek hatása alatt kapták rajta.

Hunter Biden lánya, Naomi elmondta, hogy 2018 nyarán, nagybátyja, Beau halála után három évvel először látta józanul apját – egy elvonóközpontban. Maga a vádlott eddig nem volt hajlandó megszólalni a tárgyaláson.

Az ügyvédek úgy vélik, a bírósági vizsgálat nem tudta bizonyítani, hogy Hunter Biden drogfogyasztást folytatott a fegyver megvásárlását megelőző hónapban, illetve abban a két hétben, amíg a fegyver a birtokában volt, amíg testvére özvegye a saját és az ifjabb Biden és a környezetében élők biztonságáért való aggódás miatt a kukába nem dobta a fegyvert, ahogy azt állította.

A vádirat szerint kábítószert használt, ami kizárta a fegyvervásárlásból, hazudott egy kérdőíven, és 2018 októberében mégis vett egy fegyvert, majd illegális szerek használata közben birtokolta azt.

Akár 25 év börtönbüntetés és 750 ezer dolláros pénzbüntetés is vár rá, bár jellemzően az ilyen ügyekben első alkalommal elkövetők nem kapnak szabadságvesztést.

Hunter Biden ellen Kalifornia államban adócsalás miatt is eljárás folyik. Mindkét esetben ragaszkodik ártatlanságához. Az ő ügye lett az első a történelemben, amikor egy hivatalban lévő amerikai elnök fia került bíróság elé. Joe Biden amerikai államfő korábban azt mondta, hogy elfogadja a fia ellen hozott bármilyen bírósági döntést, és nem élne azzal a jogával, hogy elmarasztaló ítélet esetén kegyelmet adjon neki.

Elolvasom a cikket