A fájdalmas ízületek, a hátfájás vagy a magas vérnyomás problémát jelent az életkor előrehaladtával.
Azonban ezen állapotok közül sok enyhíthető megfelelő táplálkozással és a szervezet támogatásával a jobb működéshez szükséges összetevőkkel.
Az egészségesebb és tudatosabb táplálkozás érdekében 60 év után érdemes odafigyelni a kecskesajtra. Érdekes íze, szokatlan illata és meglehetősen omlós állaga van.
Gazdag kalcium- és fehérjeforrás, amelyek nélkülözhetetlenek az egészséges csontozat fenntartásához.
Szakértők szerint a kecskesajt kifejezetten jó a magas vérnyomásban szenvedők, cukorbetegek, vegetáriánusok és idősek étlapján. Csökkenti a „rossz” LDL-koleszterin szintjét, és csökkenti a szívroham vagy a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.
A kecskesajt lényegesen kevesebb laktózt tartalmaz, mint a tehéntejes sajtok, így ideális fehérje-kiegészítő a laktózérzékenyek számára.
A kecskesajt számos értékes tápanyag tárháza, amelyek nagy hatással vannak szervezetünkre. Ezek többek között:
kalcium
mangán
szelén
Vas
D-, A-, K-, B- és E-vitamin
kálium
foszfor
magnézium
B-vitaminok (kis mennyiségben)
Érdekes módon többféle kecskesajt létezik. Mind keménységükben, mind bizonyos tápanyagok tartalmában változóak. Vannak kékkecskesajtok és puha tehéntúróhoz hasonló fajták is. Könnyen olvadnak, így számos szósz alapanyaga lehet.