Ezt a terméket 60 éves kor után mindenkinek ennie kell

A fájdalmas ízületek, a hátfájás vagy a magas vérnyomás problémát jelent az életkor előrehaladtával.

Azonban ezen állapotok közül sok enyhíthető megfelelő táplálkozással és a szervezet támogatásával a jobb működéshez szükséges összetevőkkel.

Az egészségesebb és tudatosabb táplálkozás érdekében 60 év után érdemes odafigyelni a kecskesajtra. Érdekes íze, szokatlan illata és meglehetősen omlós állaga van.

Gazdag kalcium- és fehérjeforrás, amelyek nélkülözhetetlenek az egészséges csontozat fenntartásához.

Szakértők szerint a kecskesajt kifejezetten jó a magas vérnyomásban szenvedők, cukorbetegek, vegetáriánusok és idősek étlapján. Csökkenti a „rossz” LDL-koleszterin szintjét, és csökkenti a szívroham vagy a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

A kecskesajt lényegesen kevesebb laktózt tartalmaz, mint a tehéntejes sajtok, így ideális fehérje-kiegészítő a laktózérzékenyek számára.

A kecskesajt számos értékes tápanyag tárháza, amelyek nagy hatással vannak szervezetünkre. Ezek többek között:

kalcium

mangán

szelén

Vas

D-, A-, K-, B- és E-vitamin

kálium

foszfor

magnézium

B-vitaminok (kis mennyiségben)

Érdekes módon többféle kecskesajt létezik. Mind keménységükben, mind bizonyos tápanyagok tartalmában változóak. Vannak kékkecskesajtok és puha tehéntúróhoz hasonló fajták is. Könnyen olvadnak, így számos szósz alapanyaga lehet.

Elolvasom a cikket