Karácsony bujkál Vitézy Dávid elől

Nagy Áron
2024. június 10. hétfő. 17:17

Vitézy Dávid arról írt, hogy kész gratulálni Karácsony Gergelynek, ha minden vitás kérdés tisztázódott, egyúttal posztjából az is kiderül, hogy be fog ülni a közgyűlésbe, és akár képviselőként is a programja megvalósításán fog dolgozni a budapestiek érdekében.

De szerinte most még nem tartunk itt.

„Nyitott kérdésből és gyanúból ugyanis rengeteg van. 24 592 érvénytelen szavazat volt ezen a választáson, ami rekord. Karácsony Gergely százszázalékos feldolgozottságnál 324 szavazattal vezet, tehát hetvenhatszor annyi az érvénytelennek nyilvánított szavazat, mint a kettőnk közötti különbség. A már birtokunkban lévő információk alapján egyes kerületekben rendszerszintű problémák merültek fel a szavazatok érvénytelenné nyilvánításával kapcsolatban, és pont ezekben a kerületekben kiugró is volt az ilyen szavazatok aránya” – hívta fel a figyelmet.

Hangsúlyozta, annak a 371 ezer budapestinek, akik rá szavaztak, tartozik azzal, hogy a végére jár, mi történt. „Nem engedek abból, hogy a szabad és demokratikus Budapesten minden egyes szavazatot meg kell számolni, és utána kell végeredményt hirdetni. Remélem, ebben Karácsony Gergely, illetve a fővárosi és kerületi választási bizottságok is partnerek lesznek a következő napokban” – szögezte le.

Vitézy Dávid tehát a Fővárosi Választási Irodához fordul, kérvényezi a szavazatok újraszámlálását, a gyanús esetek kivizsgálását. A jogorvoslatok lezárultáig pedig arra kéri a testületet, hogy „minden szavazatot, jegyzőkönyvet és urnát őrizzenek meg, minden befolyási kísérletet akadályozzanak meg, és tegyék lehetővé, hogy minden budapesti számára megnyugtató módon tudjon zárulni ez a rendkívül szoros főpolgármester-választás”.

Végezetül jelezte: mindezt Karácsony Gergely főpolgármesternek szerette volna közvetlenül is elmondani, de a telefonhívásait nem fogadja. „Mindennap újratanulom, mit is jelent nála ez az oly sokszor emlegetett Budapest köztársaság” – jegyezte meg végül csípősen.

Elolvasom a cikket