Katalin hercegné talán soha nem tér vissza a nyilvánosság elé

Katalin elmondta, azért nem állt eddig a nyilvánosság elé, mert először fel kellett dolgoznia a hírt, és férjével, Vilmossal el kellett mondaniuk a gyerekeiknek is, akik számára a legfontosabbak a világon. Családi körben szerették volna először megélni mindazt a változást, amit ez a betegség hoz az életükbe.

Vilmos herceg azóta egyedül képviseli a királyi családot az eseményeken, felesége állapotáról pedig rendszerint csak szűkszavúan nyilatkozik, annyit közölt, hogy „Katalin jól van” és a hercegné a gyógyulására koncentrál.

Egy bennfentes elárulta, Katalin a felépülés útján jár és elég erősnek érzi magát, hogy a gyermekeivel foglalkozzon.

„Katalin jól halad a gyógyulásban. Nem találkozhat sok emberrel, mert hajlamos a megbetegedésre a kemoterápia miatt, és nem akarják, hogy esetleg elkapjon valami fertőzést, de a gyerekeket ellátja, otthon dolgozik és aktív. Szeret sütni, főzni, és akkor a legboldogabb, ha a gyermekeivel lehet” – közölte a US Weeklyvel egy forrás.

Többször felmerült már, hogy a hercegné mikor térhet vissza hivatalos teendőihez. Először a húsvétot jelölték meg határidőnek, most pedig már arról beszélnek, hogy ősszel, sőt talán csak jövőre áll újra munkába. Azt a Kensington-palota már bejelentette, hogy III. Károly király hivatalos születésnapi ünnepségén (a Trooping the Colour ceremónia) nem vesz részt a hercegné.

„Tényleg világosan elmondtuk, hogy Katalin hercegnének most térre és magánéletre van szüksége ahhoz, hogy felépüljön. Ha zöld jelzést kap az orvosaitól, visszatér a feladataihoz” – közölte a palota.

Egy másik forrás szerint Katalin csapata „átértékeli, mit tud majd felvállalni, amikor visszatér”, megjegyezve, „lehet, hogy soha nem tér vissza abban a szerepben, amiben az emberek korábban látták”.

Elolvasom a cikket