Megnevezték a két leghasznosabb vitamint a töréseken átesettek számára

Az idős emberek törésének kezelésekor az orvosok gyakran olyan vitaminokat írnak elő, amelyek több funkciót is ellátnak:

– A csontszövet normál állapotának fenntartása, ami elősegíti annak minőségének javítását és a fúziós folyamat felgyorsítását.

– Csontsűrűség növelése, ami jótékony hatással van erejükre.

– A csontsejtek pusztulási folyamatának megszakítása. Általában zavart okoz az idős emberek testének normális táplálkozásában.

– Az emberi immunitás helyreállítása, mivel a védőerők elvesztése a szövetek integritásának megsértését okozza, és hozzájárul a szervezet elutasításához.

– A kalcium-anyagcsere normalizálása, a csontok szükséges anyagellátásának aktiválása töréses időseknél.

– A csont- és porcszövet regenerációjának serkentése.

– A csontok gyógyulásának felgyorsítása töréses idős embereknél.

– Fájdalomcsillapítás súlyos sérülések esetén.

A közelmúltban az orvosok azt a tendenciát észlelték, hogy a csontösszeolvadás ideje megnő. Ez a jelenség a vitaminok, például kalcium, foszfor és más alapvető elemek hiányának tudható be a csonttöréses idős embereknél. Figyelembe kell venni azt a tényt is, hogy az 50 év felettieknek gyakran nincs eleendő D-vitaminjuk, ami biztosítja a csontszövet kalciumellátását. Ez az anyag elősegíti bizonyos elemek szintézisét is, amelyek biztosítják az idős emberek törésének normális gyógyulását.

A D3 az orvosok által felírható vitaminok közé tartozik és szükség van a kalcium–bevitelre is. E gyógyszerek rendszeres használatával az orvosok a csontfúzió 30%-os felgyorsulását figyelték meg pácienseiknél.

A kalcium javítja az idegvezetést, az izomösszehúzódásokat és részt vesz a véralvadási rendszerben. A D3-vitamin pedig felelős a kalcium- és foszfor-anyagcsere szabályozásáért, fenntartja a csontok, a fogak, a körmök, a haj és az izmok állapotát, valamint csökkenti a felszívódást és segít növelni a csontsűrűséget, kompenzálja a kalciumhiányt az idős embereknél.

Egy másik vitamin, amelyre az idősebb embereknek szüksége van törések esetén, a D3, amely aktiválja a kalcium felszívódását a belekben. A kalciumnak és a D3-vitaminnak köszönhetően a szervezet leállítja a mellékpajzsmirigyhormon-termelés folyamatát, ami veszélyes az idősekre, mert hozzájárul a kalcium csontszövetből való kimosódásához.

A törés utáni felépülés során az időseknek hasznos vitaminokra és mikroelemekre van szükségük.

A kalcium és a D-vitamin a csonttöréses idős emberek fő vitaminja

A csontok gyógyulását segítő anyagok elsősorban a kalcium és a D-vitamin. Ezek a vitaminok járulnak hozzá a csontok aktív helyreállításához idős emberek törései során.

Kalciumot tartalmaz:

Minden tejtermék (tejföl, kefir, joghurt, sajt, erjesztett sült tej, joghurt), különösen az alacsony zsírtartalmú túró;

Diófélék, magvak (szezám, mandula és mák), hüvelyesek (bab, zöldborsó, lencse, szójabab);

Zöldségek és gyümölcsök, gyógynövények és bogyók (spárga, sárgarépa, hínár, brokkoli, zeller, fehérrépa, retek, eper, egres, szeder, szőlő, ribizli, cseresznye és sárgabarack tartalmaznak olyan elemeket, amelyek elősegítik a kalcium jó felszívódását);

Tenger gyümölcsei (különösen a szardínia és a lazac).

A D-vitamint, amelyet az idős emberek törésének kezelésére is felírnak, megtalálható:

Halolajban. Azt is fontos megjegyezni, hogy ez a termék omega-3 zsírok forrása;

Hal (tőkehal és laposhal);

Nyers tojássárgája, növényi olaj és máj;

Zab, csalán, pitypang, petrezselyem és zsurló;

Krumpli.

Közismert tény, hogy a szervezet képes önállóan szintetizálni a D-vitamint az ultraibolya sugarakon keresztül. Ez azt sugallja, hogy az idősebb felnőtteknek többet kell napozniuk gyógyulási folyamatuk során.

A kalcium és a D-vitamin azonban nem az egyetlen vitamin a töréseken átesett idős emberek számára. Az orvosok gyakran javasolják a C-vitamin használatát is. Ezeket az elemeket együtt kell szedni a kívánt hatás eléréséhez. A C-vitamin az édes kaliforniai paprikával és a citrusfélékkel együtt kerül szervezetünkbe. Ezeket a termékeket lehet fogyasztani tisztán vagy frissen facsart gyümölcslevek formájában inni.

Elolvasom a cikket