A portál tippeket ad arra vonatkozóan, hogyan szervezzünk pikniket, milyen bort vegyünk és mivel igyuk.
A bor mérsékelt adagokban hasznos a szervezet számára. A leggyógyítóbb italnak a száraz vagy a brut tekinthető. Egy erőteljes, tanninos és aromás vörösbor, például: cabernet sauvignon, shiraz, merlot, pinotage, alkalmas sült húsokhoz.
Ha fehéret iszik, a legjobb és egészséges választás a sauvignon blanc, az aligote, a chardonnay, a chenin blanc. A pezsgők nem illenek jól a vörös húsokhoz, amelyeket nyílt tűzön szoktunk sütni.
Hogyan ne részegedjünk meg a bortól?
Minél több növényi eredetű étel kerül az ünnepi asztalra, annál kevésbé hat az alkohol az agyra. Tervezze meg piknikmenüjét úgy, hogy friss zöldségek, fűszerek, fűszernövények és gyümölcsök szerepeljenek benne.
A bor ásványi anyagokat tartalmaz, amelyek segítik az állati húsokban és halakban található táplálékfehérjék felszívódását.
Ahhoz, hogy az ital hasznos legyen, először is érdemes észben tartani, hogy az alkohol ne legyen főfogás az asztalnál, hanem csak kiegészítője az étkezésnek.
A fiatal bor gyógyhatásúbb, mint az érlelt ital. A régi időkben az orvosok észrevették, hogy a kenyér és az ital kombinációja javítja a látást. Ezért még ebből is lehet egészségügyi előnyöket levonni.