A trópusi koktél, ami segít a fogyásban

Az italban található ananász alacsony kalóriatartalmú, nagy adag A- és C-vitamint, valamint rostot tartalmaz, ami támogatja a belek működését. Hozzájárul a fogyáshoz is, mivel a bromelain nevű enzimet tartalmazza, amely javítja az emésztést, felgyorsítja az anyagcserét és segít lebontani a szervezetben lévő fehérjéket.

Az ananász segít megtisztítani a szervezetet a méreganyagoktól is. Nagy mennyiségű mangánt is tartalmaz, amely szintén javítja az emésztést, tisztít, és elősegíti a zsír- és glükózégetést.

A kókusztej olyan zsírsavakat tartalmaz, amelyek támogatják az agy- és szívműködést. Segítenek a karcsú alak megőrzésében is, mivel hosszú ideig jóllakatnak, és támogatják a belek működését.

A kókusztej antibakteriális, vírusellenes és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik. A banán is sokáig eltelít, és természetes cukrokat tartalmaz, amelyek nem szívódnak fel olyan gyorsan, mint a hozzáadott cukrok.

Ennek köszönhetően nem okoznak hirtelen vércukorszint-emelkedést. Egy piña colada koktél akár egy teljes étkezést is helyettesíthet.

Az ital alapvető vitaminokkal és ásványi anyagokkal látja el a szervezetet, jól hidratálja a testet, és a zsírsavaknak és szénhidrátoknak köszönhetően energiát ad. Emellett megkönnyíti a bélmozgást, és megelőzi a puffadást és a székrekedést.

Hogyan készítsünk házi turmixot?
Egy fogyókúrás koktél, például egy piña colada egyszerűen és gyorsan elkészíthető, és a hozzávalók a legtöbb üzletben könnyen beszerezhetők, többek között a következőkből

1 banán,
3-4 szelet friss ananász (vagy ananászkonzerv),
20 g zabpehelyliszt,
250 ml tej vagy növényi alapú ital,
250 g kókusztej.

Hogyan készítsünk egészséges piña coladát?
Öntsünk egy fél pohár tejet a zabpehelyre, és tegyük félre körülbelül 10 percre. Hámozza meg a banánt, és vágja kisebb darabokra. Adja a felkockázott ananászt a zabpehelyhez és a tejhez.

Adja hozzá a kókusztejet, és keverje simára. Ha az ital túl sűrű, adjon hozzá még tejet vagy vizet.

A turmixot azonnal megihatjuk, vagy magunkkal vihetjük a munkahelyünkre, iskolába vagy kirándulásra. A hűtőben is tárolhatja, és 2 napon belül megihatja.

Elolvasom a cikket