Oroszország és a boszniai Szerb Köztársaság partnere egymásnak

MH/MTI
2024. június 11. kedd. 18:28
Frissítve: 2024. június 11. 18:39

„Úgy gondolom, hogy Vlagyimir Putyin nemcsak nagy vezető, hanem Oroszország nemzeti kincse is. Szereti a saját népét, de a többi embert is” – húzta alá, majd hozzátette, hogy „az orosz elnök ma – ahogyan mindig is – a béke oldalán áll, de az olyan béke oldalán, amely a nemzeti és az állami érdekek megvédését is magába foglalja”.

Dodik szerint az orosz nagykövetség irodájának a megnyitása fontos esemény a boszniai Szerb Köztársaság életében, és ezért köszönetet mondott Putyin elnöknek, Szergej Lavrov külügyminiszternek, valamint Igor Kalabuhovnak, Bosznia-Hercegovina oroszországi nagykövetének.

A boszniai Szerb Köztársaság elnöke kiemelte: országrésze nem engedte, hogy Bosznia-Hercegovina szankciókat vezessen be Oroszország ellen, ezt pedig sokan nem voltak képesek megtenni, és a szankciókkal saját maguknak okoztak károkat. Szerinte a Nyugat számos problémával küzd, egyike ezeknek az a mentalitás, hogy „aki nincs velünk, az ellenünk van”.

A boszniai Szerb Köztársaság Bosznia-Hercegovina többségében szerbek lakta országrésze, amelynek saját elnöke, kormánya és parlamentje van.

Elolvasom a cikket