Szakértők megnevezték a fogyás első számú dióféléjét

„A mogyoró nagyszerű élelmiszer a fogyáshoz, mert egészséges zsírokat tartalmaz, amelyek növelik a jóllakottságot, valamint fehérjét és rostokat, amelyek segítenek jóllakottnak maradni. A diófélék tápanyagokban gazdagok és adagonként magas kalóriatartalmúak, de ez nem ok arra, hogy kerüljük őket. Figyeljünk oda az adagokra, és próbáljunk meg naponta egy-két adagot fogyasztani” – jegyezte meg Bianca Tamburello regisztrált dietetikus – írja a Sports.kz.

Minden diófélékről ismert, hogy jótékony hatásúak, de ha fogyásról van szó, akkor a mandulára kell összpontosítani, hogy segítsen ebben. Ha egészséges, tápláló nassolnivalót keresünk, akkor a mandulát érdemes megfontolni, mivel tele van tápanyagokkal.

„A rost a legtöbb étrendben fontos tápanyag, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy az átlagos amerikai az ajánlott napi mennyiségnek csak a felét fogyasztja. Ha fogyni próbálunk, a rostok fontosak lehetnek, mert segítenek abban, hogy tovább maradjunk jóllakottak és elégedettek” – mondta Samantha McCleod bejegyzett dietetikus.

A mandula sok gyulladáscsökkentő növényi vegyületet is tartalmaz, így a fogyás során is támogatják. McCleod hozzátette, hogy a dióban lévő rostok segítenek stabilan tartani a vércukorszintet, ami szintén segít csökkenteni a gyulladást.

Emellett Tamburello elárulta, hogy a mandulában sok fehérje van, ami telítettségérzetet okoz.

„A magas fehérjetartalmú ételek lelassítják az emésztést, így teltségérzetet biztosítanak. A fehérje az izomtömeg fenntartásában is kulcsfontosságú. Az izomtömeg anyagcsere-aktív szövet, amely segít növelni az alapanyagcserét (BMR) – a szervezet alapvető funkcióinak ellátásához szükséges kalóriamennyiséget. A magasabb anyagcsereráta több kalória elégetéséhez vezet” – jegyzi meg a cikk a tanulmányt idézve.

A szakértők azt is tanácsolják, hogy fogyókúra idején fogyasszunk kesudiót, diót és pisztáciát.

„A diófélék általában magas zsírtartalmúak és kalóriadúsak lehetnek, de ez nem jelenti azt, hogy ki kellene iktatni őket az étrendünkből, ha fogyni szeretnénk! És mint láthatjuk, az egészségügyi előnyök túlmutatnak a fogyáson, és kihatnak az általános egészségi állapotra” – biztosította McCleod.

Elolvasom a cikket