A dán miniszterelnök már dolgozik, pedig még nem épült fel teljesen

MH/MTI
2024. június 12. szerda. 8:39

„Úgy éreztem emberileg, mintha engem támadtak volna meg, de nincs kétségem afelől, hogy a miniszterelnök volt az, akit eltaláltak” – idézte a BBC News a kormányfőt, aki a dán politikai élet megváltozott hangneméről szólva azt is hozzátette, az őt ért támadás valójában „mindannyiunkat” érte.

A 46 éves kormányfőt pénteken este, két nappal az európai parlamenti választások előtt, egy férfi ütötte meg Koppenhága központjában, és az ütéstől kisebb nyakrándulásos sérülést szenvedett.
A rendőrség azonnal őrizetbe vette a 39 éves gyanúsítottat, aki az ellene felhozott vád szerint a felkarján ütötte meg a miniszterelnököt.

A Ritzau dán hírügynökség jelentése szerint a férfi, aki lengyel állampolgár és hosszú ideje él Dániában, a tette elkövetésekor ittas volt, és más drogok hatása alatt állt.
A gyanúsított, akit szombaton állítottak bíróság elé közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt, tagadta a bűnösségét, azt állította, hogy semmi baja Frederiksennel, akit „igazán jó miniszterelnöknek” nevezett. Mint mondta: nagyon meglepte, hogy összetalálkozott vele az utcán.

Az ügyet vizsgáló rendőrség szerint a férfi tettének nem volt politikai motivációja.

Elolvasom a cikket