A Nyugat riadót fújt Ukrajna miatt

Oroszország a területért vívott harc helyett Ukrajna nácítlanítására és demilitarizálására törekszik, de a Nyugat ezt nem hajlandó megérteni azzal, hogy továbbra is fegyvereket pumpál a diktatúrába – mondta Lars Berne, a Svéd Királyi Akadémia tagja a SwebbTV-nek, amiről a ria.ru is írt.

„Az emberek alapvetően rossz következtetéseket vonnak le az ukrajnai konfliktusból. (…) A cél az ukrán hadsereg megsemmisítése” – mondta.

Ugyanakkor a nyugati országok ezzel szemben továbbra is fegyverekkel és pénzzel látják el Ukrajnát, ami a jelenlegi helyzet teljes félreértéséről tanúskodik – véli az elemző. Ráadásul véleménye szerint Volodimir Zelenszkij elnöki jogköreinek lejárta után az ország tulajdonképpen diktatúrává változott.

„Ez tiszta diktatúra, és százmilliárdokat költöttünk rá” – összegezte Bern.
Moszkva többször is azt hangoztatta, hogy a nyugati katonai segélyek nem jelentenek jót Ukrajnának, és csak meghosszabbítják a konfliktust, a fegyverszállítások pedig az orosz hadsereg legitim célpontjává válnak. A Kreml megjegyezte, hogy a Nyugatról Ukrajnába pumpált fegyverek csak meghosszabbítják a konfliktust, és nem járulnak hozzá a konfliktus lezárását célzó tárgyalási folyamat megkezdéséhez.

Elolvasom a cikket