Biden a fia elleni ítéletről: büszkék vagyunk rá!

Biden kisebbik fiát három bűncselekménnyel vádolták egy 2018-as lőfegyver-vásárlás alapján, miközben crack-kokainfüggő volt, és erről hazudott egy fegyvervásárlási nyomtatványon. A keddi ítélettel ő lett az első hivatalban lévő elnök fia, akit szövetségi bíróságon ítéltek el.

„Jill és én nagyon szeretjük a fiunkat, és nagyon büszkék vagyunk arra az emberre, akivé ma lett”– fogalmazott Biden a közleményben.

„Elfogadom az ügy kimenetelét, és továbbra is tiszteletben tartom a bírósági eljárást, miközben Hunter megfontolja a fellebbezést. Jill és én mindig ott leszünk Hunter és a család többi tagja számára szeretetünkkel és támogatásunkkal. Ezen semmi sem fog változtatni”.

Joe Biden 1977-ben vette feleségül Jill Jacobsot, öt évvel azután, hogy első feleségét, Neiliát és lányukat, Naomit elvesztette egy autóbalesetben. Hunter és idősebb testvére, Beau súlyosan megsérült a balesetben. Biden a kórházi szobájukban esküdött fel amerikai szenátorrá.

Beau Biden 2015-ben halt meg agydaganatban. Hunter később romantikus kapcsolatba került Beau özvegyével, Hallie-vel. Hallie volt az, aki megtalálta az illegálisan vásárolt Colt Cobra revolvert Hunter teherautójában, és a szemétbe dobta. Mivel Hunter azt hitte, hogy a fegyvert ellopták, a titkosszolgálatot is rászedte, hogy visszaszerezze.

Az egész történet Hunter Biden laptopjának köszönhetően derült ki, amelyet egy delaware-i javítóműhelyben hagyott, miközben be volt lőve, és teljesen megfeledkezett róla. A laptop tartalma a 2020-as elnökválasztás alatt került elő, de a közösségi médiavállalatok cenzúrázták a New York Postot, amiért közzétette a történetet, miközben Biden jelenlegi és volt amerikai hírszerzési tisztviselőkkel „orosz dezinformációként” ítélte el a hírt. A tárgyalás megerősítette, hogy a laptop és annak tartalma hiteles volt.

Hunter ítéletének meghozatalára akkor került sor, amikor az apjának egy fegyvertartási rendezvényen kellett volna megjelennie Washingtonban.

Május végén egy New York-i esküdtszék 34 vádpontban „üzleti feljegyzések meghamisítása” miatt elítélte Biden legfőbb elnökjelölti riválisát, Donald Trumpot. A Biden-kampány sietett Trumpot „elítélt bűnözőnek” nyilvánítani, és azzal érvelt, hogy senki ne szavazzon rá.

Miközben egyes republikánusok kárörvendően nyilatkoztak a delaware-i ítéletről, sokan rámutattak, hogy Huntert nem vonták felelősségre sokkal súlyosabb, külföldi megvesztegetéssel vagy adócsalással kapcsolatos vádak miatt. Trump kampánya a pert „nem többnek nevezte, mint figyelemelterelésnek a Biden bűncsalád valódi bűneiről, amely dollár tízmilliókat kaszált Kínából, Oroszországból és Ukrajnából”.

„A korrupt Joe Biden uralma a Biden-család bűnbirodalma felett november 5-én véget ér, és soha többé egy Biden sem fog kormányzati hozzáférést eladni személyes haszonszerzés céljából” – mondta a Trump-kampány szóvivője, Karoline Leavitt.

Elolvasom a cikket