CR7 duplázott, világrekordot döntött és győzelemre segítette a portugál válogatottat

Hazai fölényt hozott a meccs, Kelleher több ízben is kisegítette társait egy-egy védéssel, de a 18. percben már ő is tehetetlen volt: egy szögletvariáció után Joao Félix lőtt a hosszú sarokba, 1-0. Nem sokkal később Ronaldo döngette meg a bal oldali kapufát szabadrúgásból, majd Idah lőtt éles szögből az oldalhálóba.

A fordulás után néhány perccel felrobbant a 30 ezer fő befogadására alkalmas létesítmény: Rúben Neves hajszálpontosan ívelte a labdát a 16-os sarkánál várakozó Cristiano Ronaldo elé, aki tolt egyet a labdán, és ballal a jobb felső sarokba tekert, 2-0.

Pár perc múlva ismét a 39 éves klasszis ünnepelhetett, ezúttal az ír védőkkel nagyot harcoló Diogo Jota passzát váltotta gólra, 3-0. A hátralevő fél órában további lehetőségeket alakítottak ki az ibériaiak, de újabb gól nem született: favorithoz méltó produkcióval búcsúzott el közönségétől a Martínez-csapat, amely egy hét múlva Csehország ellen kezdi meg szereplését a kontinenstornán.

EB-FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Portugália–Írország 3–0 (1–0)
Aveiro, Estadio Municipal. Vezette: Kavanagh (angol)
Portugália: Diogo Costa – A. Silva, Pepe (D. Pereira, a szünetben), Inácio – Dalot (Semedo, a szünetben), B. Fernandes, J. Neves (M. Nunes, 77.), Cancelo (N. Mendes, a szünetben) – Joao Félix (R. Neves, a szünetben) – C. Ronaldo, Leao (Jota, a szünetben). Szövetségi kapitány: Roberto Martínez
Írország: Kelleher – O’Shea, O’Brien, Scales – Coleman (Doherty, 70.), Smallbone (Sykes, 83.), Cullen, Brady (O’Dowda, 53.) – Parrott (Johnston, 53.), Idah (Cannon, 53.), Szmodics (Knight, 70.). Szövetségi kapitány: John O’Shea
Gólszerző: Joao Félix (18.), C. Ronaldo (50., 60.)

Elolvasom a cikket