Ennek a fűszernek a fogyasztása csökkentheti az Alzheimer-kór kialakulását

Mint arról dr. Pavlova beszámolt, a neurodegeneratív betegségekre jellemző a gyulladásos válasz, amely az agy normális működésének zavarához vezet. Az emberek gyakran nem veszik észre e betegségek első jeleit, például a memóriazavarokat. A gyulladás azonban ezeknek a problémáknak az okozójává válik, mivel az agyi struktúrákat érinti, és negatívan befolyásolhatja a szellemi teljesítményt.

Már őseink is használták a kurkumát fertőtlenítőszerként, hogy elpusztítsák az élelmiszerekben lévő baktériumokat. Megakadályozta a káros mikroorganizmusok elszaporodását, és így megóvta az embereket a fertőzésektől.

Napjainkban a kurkuma étrend-kiegészítők formájában is megtalálható, amelyeket az emberek az egészség megőrzése és a gyulladások elleni küzdelem miatt fogyasztanak. Ezért nem meglepő, hogy a kutatások megerősítették a kurkuma pozitív hatásait a neurodegenerációra.

Fontos megjegyezni, hogy a kurkumát gyakran manipulálják vagy más anyagokkal hígítják, hogy utánozzák természetes színét. Ezért a kurkuma előnyeinek maximalizálása érdekében ajánlott, hogy csak megbízható helyeken vásároljon belőle, és győződjön meg arról, hogy jó minőségű.

A kurkuma étrendben való használatával megvédheti magát a neurodegeneratív betegségektől, és csökkentheti az Alzheimer-kór kialakulásának kockázatát.

Elolvasom a cikket