Ezek az élelmiszerek megóvnak a látásromlástól

A helyes táplálkozás és bizonyos élelmiszerek fogyasztása azonban pozitív hatással lehet, és segíthet megelőzni ezeket a problémákat – olvasható a kubnews.ru oldalán.

Sárgarépa és leveles zöldségek
A sárgarépa béta-karotinban gazdag, amely a szervezetben A-vitaminná alakul át. Ez elengedhetetlen a jó látáshoz és a szürkehályog kialakulásának megelőzéséhez.

Az olyan leveles zöldségek, mint a spenót, a kelkáposzta és a brokkoli sem maradhatnak ki. Ezek nagy mennyiségben tartalmaznak luteint és zeaxantint. Ezek az antioxidánsok megvédik a szemet a szabad gyökök okozta károsodástól, és segítenek csökkenteni az időskori retinadegeneráció kockázatát.

Bogyók és halak
A bogyós gyümölcsök, például az áfonya és a fekete áfonya antociánokat tartalmaznak, amelyek erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek. Segítenek megerősíteni a szem ereit, és javítják a szem általános egészségét.

A zsíros halak szintén nagyon fontosak a szem egészségének megőrzése szempontjából. Ilyen például a lazac, a szardínia és a tőkehal, amelyek gazdagok omega-3 zsírsavakban, amelyek nemcsak a szívnek, hanem a látásnak is jót tesznek. Az omega-3 savak segítenek fenntartani a retina egészséges működését, és csökkenthetik a szárazság és az időskori retinadegeneráció kialakulásának kockázatát.

Elolvasom a cikket