Ezen a nyáron sem fogunk unatkozni

Azok a fiatalok, akik egyből egy fesztivállal indítanák a nyarat, tökéletes választás lehet a június 20-án kezdődő VéNégy fesztivál és színházi találkozó Nagymaroson. A fesztivál minden napján lesz egy színdarab, amiket különböző színtársulatok hoznak majd el, de ezenkívül lesz sok utcaszínházi fellépés is, vándorszínészekkel, artistákkal.

A program nagyon színes, nappal kézműves foglalkozások mellett a részvevők rész vehetnek vezetett kenutúrán, bányalátogatáson és még sok más kikapcsolódási lehetőség közül. Esténként pedig érkeznek a jobbnál jobb hazai zenekarok, hogy megtáncoltassák a fesztiválozókat. Fellép például a 30Y, Elefánt, Aurevoir, Platon Karataev, Irie Maffia, vagy a Tankcsapda zenekar is, de koncertet ad majd a Flanger Kids, Analóg Balaton, Cserihanna és Beton.Hofi is.

Nagyon népszerű fesztivál a minden évben megrendezett Fishing on Orfű, amelyet az idén június 26. és 29. között rendeznek meg. A program népszerűségét mutatja, hogy már csak egy-két napra kapható napijegy, a bérletek pedig már teljesen elfogytak. Így, aki szeretne ott lenni, átélni a „fishinges életérzést” és bulizni például a Bohemian Betyars, vagy Carson Coma, esetleg az Ivan and The Parazol zenéire, azoknak érdemes minél hamarabb jegyet vásárolni.

Akiknek az eddig említett zenekarok, énekesek nem hozták meg a kedvüket a fesztiválozáshoz, azoknak talán megnyerő lehet a Duna-part Feszt Ráckevén, július 4. és 6. között. Itt egy egészen más zenei stílusú közegbe csöppenhetünk majd. Koncertet ad majd többek között a Pogány Induló, T. Danny, Majka, ajsa luna, Dzsúdló, Manuel, a Halott pénz és Byealex és a Sleep is. Késő este pedig minden nap kedvenc DJ-inkre bulizhatunk a Savoyai-Kastély parkban megrendezett fesztiválon.

Idén hatodik alkalommal rendezik meg az ingyenes Gárdonyi Pikniket június 22-én, Budapesten, a Bartók-negyedben. Az egynapos eseményen lesz lehetőség különböző workshopokon részt venni, társasjátékozni a Játszóház Projekt jóvoltából, vásárolni, kóstolgatni a termelői piacon. Emellett pedig itt is hangulatos koncerteken vehetünk részt. Fellép a Flanger Kids, a Kaptza zenekar és Ferenczi Gyuri is.

Akik már Balatoni nyaralásukat töltik azoknak jó esti kikapcsolódás lehet, ha elmennek a Siófok Plázsra, ahol például június 14-én Edda művek lép fel, 15-én Krúbi ígér fergeteges bulit, 22-én Dzsúdló tart koncertet, 29-én pedig Rúzsa Magdi lép színpadra.
A kerékpárosok egyre nagyobb táborának egy egészen új programsorozatot talált ki a Bagossy Brothers Company zenekar. Idén nyáron meghirdették a Balaturné nevű eseményt, melynek keretén belül öt helyszínen adnak majd koncertet a Balaton körül. Ezekhez kapcsolódóan pedig egy-egy biciklitúra is kapcsolódik majd.

A legelső koncert június 14-én lesz Kőröshegyi Levendulásban, amely előtt Balatonboglár és Kőröshegy közötti szakaszt tekerik le a bringás koncertezők. A nyár folyamán még több ilyen eseményt is tartanak majd, többek között például Szigligeten, Balatonbogláron, vagy Balatonakarattyán. Ha érdeklődünk egy ilyen egyedi koncertélmény iránt, minél hamarabb érdemes megvásárolni a belépőket.

Azok a fővárosi fiatalok, akik nyár elején még dolgoznak, ezért csak egy-egy estés programra mehetnek el, azoknak sok lehetőségük lesz bulizni.
Az egyik legnépszerűbb koncert helyszín, a Budapest Park is vonzó programokat kínál. Június 13-án az Ivan & The Parazol készül a tavalyihoz hasonlóan fergeteges bulival, de ebben a hónapban lesz még például Valmar, Csaknekedkislány, Parno Graszt, Kowalsky, Vega és a GRUND-vígszínházi fiúzenekar koncertjeire is.
A Kobuci Kertben idén ingyenesen nézhetjük nagy kivetítőn a június 14-én kezdődő labdarúgó Európa-bajnokság meccseit. De emellett nem maradnak el a mindig népszerű koncertjeik sem. Június 14-én a Kaukázus lép majd fel, 20-án a Lázár tesók, 21-én a Zuboly zenekar, 22-én pedig a Honeybeast zenekarral ünnepelhetjük Szent Iván-éjjel előestéjét.

Elolvasom a cikket