Hihetetlen, de a masszázs nagy problémákat okozhat

A nem megfelelő masszázstechnikák vagy az intenzitás és a nyomás helytelen megválasztása szövetkárosodáshoz vezethet. A túl nagy nyomás például horzsolásokat, zúzódásokat vagy akár izom- és ínsérüléseket is okozhat – fogalmaz a kubnews.ru.

Emellett a masszázskezelések gyakran a bőrrel való közvetlen érintkezéssel járnak. Ha az eszközöket nem sterilizálják megfelelően, vagy piszkos eszközöket használnak, fennáll a betegségek és fertőzések, például gombás vagy vírusos megbetegedések átvitelének kockázata.

Az olajok és krémek allergiát okozhatnak

Az olajok, testápolók vagy krémek használata masszázs során pedig egyeseknél allergiás reakciót válthat ki. Ez viszketés, bőrpír, kiütések vagy akár anafilaxiás sokk formájában is jelentkezhet az allergiás reakciókra hajlamosaknál. Ezért nagyon fontos, hogy még az eljárás előtt szóljon az intoleranciájáról.

Ezenkívül a test egy-egy területének túl gyakori és túl erős masszírozása az izmok elgyengülését okozhatja. Ez különösen fontos a sportolók vagy a fizikailag aktív emberek esetében. A meggyengült izmok kevésbé ellenállóvá válhatnak, és veszélyt jelenthetnek bizonyos mozgások végrehajtásakor.

Végső soron a masszázs veszélyes lehet, ha nem kellő gondossággal és szakszerűséggel végzik. Az esetleges problémák elkerülése érdekében fontos, hogy tapasztalt és képzett masszázsterapeutákhoz forduljon, tartson be minden ajánlást, korlátozást és figyelmeztetést, és tájékoztassa a szakembert minden betegségéről és testi sajátosságáról.

Elolvasom a cikket