Hivatalosan is újraszámlálást kér Vitézy Dávid

Egészen pontosan hatvanhét órával ezelőtt zárult le a főpolgármesteri választás. Felállítottunk egy jogi és elemző csapatot, létrehoztunk egy email címet, ahová több ezer bejelentést kaptunk – kezdet sajtótájékoztatóján szerdán Vitézy Dávid. Mint kifejtette, kiderült, hogy a polgárok rendkívül sok szabálytalanságot tapasztaltak a referendum lebonyolítása során.

Az alaphozzáállásom meglehetősen egyszerű, ha ilyen sok, több mint húszezer az érvénytelen válaszok száma, akkor minden érvényes jogi lehetőséget ki kell használni az eredmény megtámadásához – s mi ezeket fogjuk alkalmazni – húzta alá. Egyben arról is beszélt, bárki is lesz a győztes, az csak a megfelelő jogi felhatalmazással lehet az. Ha kiderül, hogy Karácsony Gergely csak egyetlen vokssal nyert, akkor én a nagy nyilvánosság előtt fogok neki gratulálni, s mindenkivel vitába fogok szállni, aki ezt az eredményt megkérdőjelezi – húzta alá Vitézy Dávid.

Ezt a referendumot a főváros választási bizottsága, a Karácsony Gergely által hivatkozott „Budapest köztársaságban” rendezték, tehát ha hiba történt, akkor itt lesz az – hangoztatta. Egyben kiemelte, a rendkívül magas, hatvan százalék feletti részvételi arány azt jelzi, hogy a budapestiek nagy számban szerettek volna véleményt mondani az eléjük tárt kérdésekről.

Elolvasom a cikket